LE Metsateave OÜ

PORI või VIIN?

Porikuu 11. päev, 2009. aasta

Porikuu või viinakuu? Istusin oma postituse esimese tähe kallal ja kõhklesin. Tavaliselt nimetatakse oktoobrit viinakuuks – on see ju üks seksikamaid rahvakeelseid kuunimetusi. Oktoobrit porikuuks tembeldades üritaksin justkui poliitiliselt korrektne olla … ja ei mingit seksikust… Samas, kasutades viinakuud, jätaksin põhilise kahe-silma vahele – pori on praegusel aastaajal tunduvalt olulisem nähtus, kui viin! Pori on jõuab just sel kuul aasta kõrgtasemele. Viin on ju aastaringselt lihtsalt viin.  Niimoodi ma siis kõikusin kord ühele, kord teisele poole. Kumb siis on meie jaoks tähtsam, kas viin või pori? „Mis meelel, see keelel,“ ja tegin sünonüümisõnastiku lahti.

Pori: läga, läkk, porilöga, lödi, mudasulp, pläga, soop, lidri, sopp, muda, liga, porilämm, porilämps, porilämu.

Viin: vodka, haljas, kõrihöövel, seatapja, reispass.

14:5 – pole küsimustki, pori on põhiline.

Mari

Kontakt
Tallinna 58, Elektrumi ärimaja 3. korrus, Kuressaare